Nyter livet i nord

Elias Kerschaoui tok steget fra Vard-akademiet til Bodø og Glimt. Gutten fra Tysvær nyter livet i norsk fotballs nye stjerneklubb. Bortsett fra været, da…

– Ja, det er mye vær her oppe, humrer 30-åringen gjennom mobilen fra Bodø. Men jeg er mye på farten, og tilbringer mesteparten av tida i ulike treningsanlegg.

Elias var den blide krølltoppen, som spredte glede og munterhet på Vard-huset og blant deltakerne i Vard-akademiet. Med erfaring fra Avaldsnes og FKH og med master i ledelse fra England i bagasjen, ble han ansatt i Vard-akademiet i  2019. Rune Lothe var mellommannen, og Elias valgte Vard på grunn av Vard-modellen, klubbmiljøet og den utfordringen han så i å være med på å bygge opp akademiet. Ett år etter ansettelsen fikk han fulltidsjobben som utviklingssjef i klubben, og Elias gikk løs på oppgaven med krum hals.

– Plutselig så jeg en annonse fra Bodø/Glimt. Spillerutvikler i Glimt-akademiet. Det kunne vært noe. Jeg søkte, og fikk jobben, mimrer Elias.

Elias Jøssang Kerschaoui i vinterlige omgivelser sammn med Gregg Broughton (tidligere akademisjef, når direktør i Blackburn), Petter Mentzoni, Raymond Rachid og den gamle storspilleren Ørjan Berg. (Foto: Avisa Nordland).

Annen verden

31.januar 2022 var han på plass i Bodø. Han sier det rett ut: » Jeg er  kommet til en ny verden».

– Vi gjorde my bra i Vard. Fikk mye ut av små ressurser, fordi vi hadde så mange gode og dedikerte folk.

Men dette er noe helt annet. Her er vi 18 fast ansatte spillerutviklere med et velfungerende medisinsk støtteapparat. Miljøet er internasjonalt, og det kommer og går ressurspersoner fra lag over hele verden til Bodø. Klubben er blitt en internasjonal «kjendis», sier Elias.

Hva er din jobb?

– Jeg er spillerutvikler for de yngste i akademiet; de fra 6 til 12 år. Vi har ansvar for spillere fra hele Nordland, og driver regionens sonelag i samarbeid med NFF Nordland. Ved siden av de  ukentlige treningsøktene arrangerer vi hospitanthelger, hvor vi inviterer de beste spillerne i fylket til Bodø. Vi er også rundt og besøker klubber og ser på klubbturneringer for å holde kontakten med miljøet, og speide etter nye talenter, sier Elias.

Stjernene

Hvor mye ser du til Hugo Vetlesen, Ola Solbakken og de andre Glimt-stjernene?

– Jeg møter jo på dem innimellom, men har lite med dem å gjøre i jobbsammenheng. De lever sitt liv som profesjonelle, er mye på reise, og har fokus på sine oppgaver. Utviklingssjefen i akademiet er bindeleddet mellom oss og A-laget, og det er han som har dialogen der. Vi prøver å skape en felles spillestil for hele klubben, og har jevnlige fagmøter, der vi diskuterer fotballfaglige tema.

Vi i akademiet har fokus på våre egne oppgaver, og det passer meg utmerket. Jeg liker å jobbe dedikert med det som er mitt, for å gjøre en best mulig jobb med de yngste i akademiet.

Elias trives godt i Bodø og det sosiale miljøet i byen. Entusiasmen rundt klubben er enorm, og Bodø-Glimt som klubb tar godt vare på sine ansatte. Elias var med i det store følget som ble påspandert tur til europacupkampen mot Arsenal i London i oktober.

– En fantastisk reise, sier Elias. Vi besøkte akademiet til Tottenham, og der satt vi bare og himlet med øynene. Opplegget og treningsfacilitetene var helt enorme. Vel har vi det bra i Bodø, men dette var langt over forventningene.

Inspirerende

Storoppgjørene på Aspmyra har han også fått med seg. De ansatte er sikret billetter, og godt er det, for det er ikke en ledig plass å oppdrive.

– Det er veldig inspirerende. Byen lever for disse kveldene. Minner for livet, sier Elias.

30-åringen har, som navnet indikerer, marokkansk far, og hadde også drømmer om å bli fotballspiller da han var liten. Han startet i alderbestemte klasser for Stegaberg, og har spilt A-lagsfotball både i  Djerv 1919 og Skjold, før skadene begynte å bli litt for plagsomme. Fra da av har det vært fullt fokus på trenergjerningen.

Framtiden

Elias med akademikollegene Raymond Rachid og Petter Mentzoni.

Elias med akademikollegene Raymond Rachid og Petter Mentzoni. (Foto: Vilde Rasmussen)

Elias er beskjeden når han snakker om framtiden og egne ambisjoner, men han bruker ofte ordet «utvikling» om veien videre. Han tar en bachelor i idrett på deltid: «Spesialisering i trenerrollen», og leser i skrivende stund til en snarlig eksamen.

– Å utvikle meg selv som trener gjennom kunnskap og erfaring, det er det som er viktig for meg nå. Det kan godt hende jeg blir her i Bodø, reiser tilbake i Haugesund eller havner et helt annet sted. Jeg aner ikke, og tenker ikke så mye på det heller. Jeg har tross alt bare vært her i knapt et år..

– Å utvikle meg selv som trener gjennom kunnskap og erfaring er det som er viktig for meg nå, sier Elias.

Hovedbilde

← Visste du …

J6 trening

Ja-mann med dype Vard-røtter →

Annonse
Vi bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse. Du kan eventuelt skru av dette i nettleseren din. Personvernerklæring